Seizoen 2015-2016

Zondag 1 mei 2016
Op 1 mei 2016 vond het laatste concert van het concertseizoen 2015-2016 plaats. Het concert werd verzorgd door een kwartet bestaande uit Francesca Tandoi, Léah Kline, Chris Strik en Jeroen Koning. Foto’s van dit concert zijn gemaakt door Foppe Kooistra en te zien via deze link.

Francesca Tandoi started to play classical piano at an early age. She started her carrier as a teenager in Italy, especially in the jazz scene of Rome. In 2009 she moved to the Netherlands and in 2013 she gradueted with a special mention at the “Royal Conservatory of The Hague” in jazz piano and singing . After that she moved to the Conservatory of Rotterdam “Codarts” and got her Master degree in 2015. Played with Joe Cohn, Scott Hamilton, Madeline Bell, Leah Kline and many more. Played at the North Sea jazz festival, Maastricht jazz festival, Breda Jazz Festival and Bosendorfer Gala 2013. Francesca Tandoi has her own trio with Frits Landesbergen on drums and Frans van Geest on doublebass. In 2014 Francesca Tandoi trio recorded two CD’s (“For Elvira” and “Something Blue”) for the japanise label “Atelier Sawano”.

Léah Kline werd geboren in Japan, startte een dans- theater-en zangcarrière in de Verenigde Staten, reisde de wereld rond en ‘landde’ uiteindelijk in Amsterdam. In Nederland vond ze werk in musicalproducties, onder meer van Joop van den Ende. Kort daarna heeft ze theater tournees gemaakt door Nederland met haar eigen show “Leah Kline in Concert”. Léah Kline heeft duidelijk haar eigen stijl en toon, waarvan de albums ‘ Playground”JuzzFlirtin’ en ‘Boogie in my Heart’ het bewijs leveren. Zij treedt op met haar eigen kwartet, maar is ook een veel gevraagde gast zangeres in talloze andere bezettingen.

Chris Strik studeerde drums op het Utrechts conservatorium alwaar hij cum laude afstudeerde. Sindsdien heeft zijn carrière een enorme vlucht genomen en is hij regelmatig op podia in binnen en buitenland te vinden. Hij speelt momenteel met: Amina Figarova, Rob van Bavel 3, Buzz Bros Band, en collega Fernando Lewis. Chris is sinds 1999 aan De Nieuwe Veste verbonden als slagwerkdocent.

Jeroen Koning studeerde gitaar aan het Haags Conservatorium. Hij kreeg basles van Hans Mantel en speelde met diverse jazzmusici uit binnen- en buitenland, waaronder Scott Hamilton, Rudy Smith, Frits Landesbergen en vele anderen.

 

Zondag 13 maart 2016

Op zondag 13 maart 2016 trad het trio Jopie Jonkers, Koen de Cauter & Juan Masondo opFoto’s van dit concert zijn gemaakt door Foppe Kooistra en te zien via deze link.

Drie muzikanten met verschillende achtergrond hebben elkaar gevonden in hun liefde voor pure, eerlijke muziek. Een avontuurlijke muzikale reis door diverse stijlen, waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt evenals prachtige driestemmige zang. Natuurlijk wordt er ook solo gezongen. Een mix van Zuid-Amerikaanse muziek en herkenbare jazznummers wordt gespeeld.

Jopie Jonkers
Jopie Jonkers

Jopie Jonkers (harp & zang) studeerde zang en geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium. Zij volgde les op Latijns Amerikaanse harp bij Kenneth Ecury en Roberto Guarani. Zij zong en speelde harp bij o.a. Harry Sacksioni, The Swingcats met Frank Roberscheuten en de helaas te vroeg overleden trompettist Tom Baker, met de Jeggpap Jazzband. Maar vooral treedt zij op met Koen de Cauter en Juan Masondo met wie zij al jaren een vaste groep vormt.

Koen de Cauter (gitaar, zang & sopraansaxofoon) is een fameuze Belgische gitarist. Hij speelt op Selmer gitaar, voortbouwend op de traditie van zigeunerjazz gitarist Django Reinhardt en de musette muziek. Koen maakte ontelbare cd’s en TV-opnames en speelde met diverse groepen en beroemdheden over de hele wereld, waaronder Waso , Fapy Lafertin, Sing Miller, Sammy Rimmington, Stochelo Rosenberg, Wannes Van de Velde, Daniel Colin, Jean Corti, Sam Lee, Topsy Chapman, Juanita Brooks, Patrick Saussois.

Juan Masondo (gitaar & zang) is een legendarische Argentijnse gitarist met een prachtige doorleefde stem. Juan is geboren en getogen in het Argentijnse Cordoba en kwam rond zijn 25ste jaar naar België. Hier ontmoette hij de van geboorte Belgische, maar tot zijn 18de levensjaar in Argentinië getogen Dirk van Esbroek. Het hem speelde hij sinds halverwege de jaren ’70 samen o.a. in de legendarische groep ‘Rum’ en in trio met Alfredo Marcucci  en Dirk. Dit trio werd later het sextet ’Tango al Sur’.

Zondag 31 januari 2016

Frits Kaatee
Frits Kaatee

Op 31 januari 2016 trad het Frits Kaatee kwartet op. Foto’s van dit concert zijn gemaakt door Foppe Kooistra en te zien via deze link.

Frits Kaatee kwartet. Frits Kaatee is een echte allround saxofonist met een zeer groot repertoire van Dixieland tot swing en mainstream jazz en een echte subtiele jazzy entertainer. Een van de specialiteiten van Frits Kaatee is zijn klarinetvertolkingen van bekende songs van Acker Bilk, zoals het wereld beroemde nummer ‘Stranger On The Shore’. Hiernaast hij is ook uitstekende begeleider en werkt dan ook met regelmaat met diverse jazz zangeressen. Het optreden bij Jazz at the Castle verzorgt Frits Kaatee met Bert de Kort (trompet), Anton Burger (slagwerk) en Ton Hameeteman (piano).

Frits Kaatee
Frits Kaatee begon met musiceren op 11 jarige leeftijd als accordeonist in het orkest ‘The Sunny Boys’, waarvan hij medeoprichter was. Zijn eerste klarinetlessen kreeg hij van Arie Ligthart, de toenmalige banjoist van de Dutch Swing College Band. In 1956 werd de band omgedoopt tot ‘The Storktown Dixie Kids’ waarmee al in 1956 plaatopnames werden gemaakt. Frits Kaatee speelde o.a. in de New Orleans Syncopaters, orkest van Andy Star, Ted Easton’s Jazzband, Dixieland Pipers, Dixieland All Stars en de Dixieland Street Paraders. In 1995 kreeg Frits Kaatee de Duketown Award. Frits Kaatee concerteerde met onderstaande musici uit de USA: Bobby Hacket, Billy Butterfield, Peanuts Hucko, Jimmy McPartland, Buddy Tate, Bud Freeman Ralph Sutton, Kai Winding, Al Grey en Curtis Fuller. Zijn muzikale voorbeelden zijn Jan Morks, Dim Kesber en Edmond Hall op klarinet, Buddy Tate en Ben Webster op tenor en Bob Wilber op sopraansax.

Bert de Kort
Op 15-jarige leeftijd is Bert de Kort (kornet, vocals) begonnen met het spelen van kornet en startte zijn beroepscarrière in het circuit van US Forces Clubs in Frankrijk en Duitsland. Rond 1967 maakte hij deel uit van de Stork Town Dixie Kids en vervolgens speelde hij in de USA. Aanbevolen door Ray Kaart werd Bert als diens opvolger gevraagd. In de tien jaar die Bert deel uitmaakte van de Dutch Swing College Band maakte hij een keur van Amerikaanse gastsolisten mee waarmee ook platen werden opgenomen. In augustus 1977 besloot Bert in Amsterdam de jazzclub Jazzland te beginnen. Opvallende genoeg werd hij opgevolgd door de man die hijzelf had opgevolg: Ray Kaart. Na enige tijd liet Bert de Dixieland Pipers herleven. In de blazerssectie kreeg hij hierbij de medewerking van klarinettist Jan Morks. In 1999 komt Bert weer terug bij de Dutch Swing College Band, waarvan hij inmiddels oud-orkestlid is.

Anton Burger
Anton Burger (slagwerk) won op 15 jarige leeftijd de eerste prijs van het Larens Jazz Festival met het orkest Jazzeker. Vier jaar later richtte hij zijn eerste bigband op, waarvoor hij ook de muziek componeerde. Anton speelde in diverse orkesten, zoals de New Orleans Syncopators, het Radio Filharmonisch en het Circusorkest van Theater Carré. Tussen 2001 en 2006 toerde hij met het Glenn Miller Orchestra (o.l.v. Wil Salden) door heel Europa. Daarnaast was Anton orkestleider en arrangeur van de musical Larry en co-arrangeur bij musical Joe, een Van den Ende productie. In 2003 verscheen een live cd van zijn bigband, de Big Burger Special, met composities van zijn hand. Anton Burger is een veelgevraagde all round slagwerker. Hij beheerst alle stijlen, van Engelse wals tot bebop. Met zijn opzwepende en spectaculaire spel geeft Anton de Dutch Swing College Band een ongeëvenaarde impuls.

Ton Hameeteman
Ton Hameeteman (piano) begon al jong met pianolessen. Na vier jaar ging hij zelf muziek maken. Op de middelbare school speelde hij jazz met vrienden in diverse bandjes. Toen hij startte met zijn studie medicijnen, is hij piano blijven spelen en deed dat op vele plaatsen onder andere met de Jazzpelgrims. Een orkest als de Dutch Swing College Band was een groot voorbeeld voor hem. Thans is Ton Hameeteman pianist van de Reunion Jazz Band.

12 december 2015
Op 12 december 2015 vond de Christmas Jazz Gala Party plaats met Verjazz Combo, Board of Directors en het Anke Angel Trio. Klik hier voor de terugblik.